Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επισκόπιση Πρωϊνού και Απογευματινού Τύπου: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013


Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013



Η ΑΥΓΗ: Δεύτερο χτύπημα από Προβόπουλο - Νέα τορπίλη από την Τράπεζα της Ελλάδος στο «success story» Σαμαρά-Στουρνάρα μια εβδομάδα μετά την πρόβλεψη για ύφεση άλλα δύο χρόνια. Ανεβάζει στα 9 δις. το ταμιακό έλλειμμα στο εννεάμηνο, από 6,5 δις. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σβήνοντας οριστικά τις προσδοκίες για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς----ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πολιτιστική και κοινωνική συμμαχία για τα Πανεπιστήμια----Να επέμβει εισαγγελέας – Λίγο πριν η υπόθεση της ΜΑΡΦΙΝ οδηγηθεί στο ακροατήριο, με κατηγορούμενους άσχετους με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε χθες ότι «είδε το φιλμ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να κάψουν τους απεργοσπάστες – Βλέπει όνειρο ή είναι κοινός προβοκάτορας;----ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ – Βουλευτές της Ν.Δ. διαχωρίζουν τη θέση τους από τη φωτογραφική διάταξη----«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» - Εισαγγελέας για τις τοξικές διαρροές----Αντίστροφη μέτρηση για αμερικανική χρεωκοπία----ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Σχέσεις στοργής ΕΛ.ΑΣ.-Ρουπακιά----ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - Ελπίδα για τους "απόκληρους του ΕΣΥ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εμφύλιος» στην τρόικα για την Ελλάδα – Η ΕΚΤ διαφωνεί με ΔΝΤ και Κομισιόν για κάλυψη του κενού με ομόλογα – Αλληλεγγύη ζήτησε ο κ. Σαμαράς----Οι Ρεπουμπλικανοί δεν συμφώνησαν μεταξύ τους για το χρέος----Μειώνονται οι καταθέσεις για πληρωμή φόρων – Ένα δις λιγότερες τον Σεπτέμβριο----Τριγμοί λόγω Κεντροαριστεράς – Στήριξη Σημίτη στο εγχείρημα, προβληματισμοί στο ΠΑΣΟΚ, αρνητική η ΔΗΜΑΡ----Ζητείται κοινή στάση έναντι Χρυσής Αυγής – Από κυβέρνηση, αντιπολίτευση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ «ΚΕΝΟ» - ΚΚΕ: τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όταν του υπόσχονται ότι έχουν τη μαγική συνταγή με την οποία μπορούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος και τις ανάγκες του λαού----ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Στις πλάτες των ΕΒΕ τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ----ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2014-2015 Εντείνεται η συγκεντροποίηση γης-παραγωγής----Σήμερα στις 11πμ στην ΟΣΥ στο Ρέντη η κινητοποίηση για φθηνές συγκοινωνίες----ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Κλαδικές συσκέψεις για την οργάνωση της απεργίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΩΧ! Η τρόικα ζητάει μέτρα για 6 δις - Η Τράπεζα της Ελλάδος ανατρέπει (πάλι) τις θριαμβολογίες για το πρωτογενές πλεόνασμα – Έρχονται από Δευτέρα με άγριες διαθέσεις ο Τόμσεν και η παρέα του----Σοκ! Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, τελευταίο το ΠΑΣΟΚ – Δημοσκόπηση-ψυχρολουσία (σε Α’ και Β’ Αθηνών) – Ψαλιδίζει τη διαφορά από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν «πατάει καλά»----Ρουπακιάς: «Ήμουν στο ΚΚΕ από 13 ετών»----«Παρέλαση σημαίνει εκπαίδευση» - Ο στρατηγός Φράγκος (πρώην αρχηγός ΓΕΣ) μιλάει στη «δημοκρατία»----ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ3 ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ----Η διαδικασία για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης----Φωτοβολταϊκά: Όπισθεν για την τροπολογία «Πάχτα»! Κινδυνολογεί η Χ. Τρικούπη.

ΕΘΝΟΣ: ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ – ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 – Έξτρα ενίσχυση 300 εκατ. για νέους αγρότες ηλικίας έως 40 ετών----ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – Σύγκλιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή----Συμφωνία στις ΗΠΑ προεξοφλούν οι αγορές – ΠΑΖΑΡΙ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑ 5’----ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: Θετική η κίνηση των ‘58’ – Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Η πρώτη «Ελιά» στη Θεσσαλονίκη – ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Διαφωνώ με τους αποκλεισμούς----ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – Στα μπαράζ το εισιτήριο για Βραζιλία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα περιπέτεια για 300.000 ιδιοκτήτες αυθαίρετων – ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ η νομιμοποίηση των ακινήτων οι κάτοικοι θα πρέπει να προσκομίσουν μελέτη στατικής επάρκειας ή «Δελτίο δομικής τρωτότητας», ανάλογα με το κτίριο – ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ενεργοποιεί τη διαδικασία που είχε «παγώσει» μετά από απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης---ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ----ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ» - «Το όραμα του Καραμανλή πιο επίκαιρο από ποτέ»----Έως και 70.000 ευρώ η επιδότηση για νέους αγρότες – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΠ----ΟΙ 7 ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ----Ο Ιερώνυμος ανοίγει το θέμα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας – ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ----Με λίγη τύχη πάμε… Βραζιλία – ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΜΙΑ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ----ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ… ΤΗΓΑΝΙ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΗ ΣΕ 200.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ Θα πάρουν άλλη γύρω από μικρά χωριά - ΠΑΝΩ από 200.000 μέλη ενεργών οικοδομικών συνεταιρισμών καλούνται να παραδώσουν στο Δημόσιο τις δασικές εκτάσεις συνολικής έκτασης άνω των 220.000 στρεμμάτων, που κατέχουν σε όλη την Ελλάδα, για να πάρουν δικαίωμα δόμησης σε νέες επίσης δημόσιες εκτάσεις----428 πανεπιστημιακοί κρούουν κώδωνα για το Καποδιστριακό----Ολόκληρη η απολογία του δολοφόνου του Π. Φύσσα – ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ----Με μπαράζ η Εθνική για Μουντιάλ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΣΚΟΥΡΙΕΣ – Ο άγνωστος φάκελος για το «αντάρτικο» - Δεκάδες κατηγορούμενοι και δικογραφία 3.000 σελίδων για τα επεισόδια στη Χαλκιδική----ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΟΥΠΑΚΙΑ – Επιμένει χρυσαυγίτικα ο δολοφόνος----Η ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – Την πότισε ο Σημίτης και την κλάδεψε ο Κουβέλης----ΡΕΠΟΡΤΑΖ – Ο Πάλλης, τα όπλα και τα ορφανά κοντέινερ----ΕΠΙΣΤΗΜΗ – Βρήκαν δούρειο ίππο εναντίον του καρκίνου----ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 – Η Εθνική δεν βλέπεται αλλά ελπίζει στα μπαράζ.

Συντάκτης: Δέσποινα Καζαντζιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου