Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Duo Mousikè: Κοντσέρτο για φωνή και κιθάρα στην Ικαρία



Duo Mousikè

Κοντσέρτο για φωνή και κιθάρα

Φαίδρα Ραχούτη, Marlène Demers-Lemay στην Ικαρία 

Η αγάπη για τη μουσική και η επικοινωνία της τέχνης ενώνουν την Ελληνίδα σοπράνο Φαίδρα Ραχούτη και την Καναδή κιθαρίστα Marlène Demers-Lemay στην παρουσίαση του κοντσέρτου ‘’Duo Mousikè’’ στην Ικαρία, σε δύο μουσικές βραδιές έντεχνου τραγουδιού και ποίησης.

Το Σάββατο 21/6, ώρα 10 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαράθου Ικαρίας και την Κυριακή 22/6, ώρα 10 μ.μ. στη κεντρική πλατεία της Ακαμάτρας. 

Διοργάνωση: Σύλλόγος Club Ikaria και Natura e Cultura της Ελβετίας. 
Οι Εκδηλώσεις θα παγματοποιηθούν με τη συνεργασία του Δήμου Ικαρίας & θα υποστηριχτούν τεχνικά από το Φεστιβάλ Ίκαρος.


Οι δυο καλλιτέχνιδες συναντήθηκαν στο Κρατικό Ωδείο της ιταλόφωνης Ελβετίας κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών τους σπουδών και έχοντας ήδη σημαντική εμπειρία συμμετοχής σε μουσικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης που σε ταξιδεύει μέσα από κλασικά και αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα της Μεσογείου και όχι μόνο.

Το μουσικό δίδυμο που είναι μέλος του ελληνικού ατελιέ καλλιτεχνών ERGO Art Lab με έδρα στο Λουγκάνο, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μουσική, προτείνοντας μια ποιοτική ερμηνεία ενός ρεπερτορίου τραγουδιών από παλιούς και σύγχρονους έλληνες μουσικοσυνθέτες και ποιητές, με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, με τη μουσική ως γέφυρα και παγκόσμια γλώσσα προσέγγισης μεταξύ των λαών.

Η εκδήλωση προσφέρεται στο κοινό με είσοδο ελεύθερη και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη μουσική και θέλουν να αισθανθούν τον ενθουσιασμό μιας ξεχωριστής βραδιάς.


Βιογραφικά:

Φαίδρα Ραχούτη, λυρική σοπράνο, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Από παιδί ακόμη και ως κόρη καλλιτεχνών παρακολούθησε στη Χαλκίδα διάφορα εργαστήρια θεάτρου, μουσικής, χορού, ζωγραφικής. Σπούδασε μονωδία στο Κρατικό Ωδείο ‘Santa Cecilia' της Ρώμης και παράλληλα αποφοίτησε από το τμήμα Παραστατικών Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστήμιου ‘La Sapienza’ της Ρώμης. Συνέχισε τις σπουδές της στη Φλωρεντία αποκτώντας το Δίπλωμα Μονωδίας στο Κρατικό Ωδείο 'Luigi Cherubini' με καθηγήτρια τη M° Marta Taddei, ενώ παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μουσικολογίας και Μουσικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Παρακολούθησε επίσης το μουσικό τμήμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Κρατικό Ωδείο του Τιτσίνο της Ελβετίας με καθηγήτρια τη M° Luisa Castellani. Μέχρι τώρα, έχει λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες, εκδηλώσεις, εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις και masterclass με τις διάσημες σοπράνο Fiorenza Cedolins και Susanna Rigacci και τους καταξιωμένους ηθοποιούς Sandro Lombardi και Pamela Villoresi. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής Εταιρείας Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και επιμελήτρια των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Atelier ERGO Art Lab στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου ζει και εργάζεται. http://fedrarachouti.blogspot.ch/
  
Marlène Demers-Lemay, γεννήθηκε στο Κεμπέκ τού Καναδά και είναι μια αναδυόμενη κιθαρίστα. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς στην Αμερική και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες ως σολίστ και σε μουσικά σχήματα. Σπούδασε με τον Patrick Roux στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά. Παρακολουθεί το Master of Arts Performance με καθηγητή τον M° Lorenzo Micheli στο Κρατικό Ωδείο του Τιτσίνο της Ελβετίας με υποτροφία του Conseil des Arts et des Lettres του Κεμπέκ. Μελέτησε με μερικούς από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της εποχής μας, όπως οι Manuel Baruecco, Pepe Romero, Roland Dyens, Pavel Stadel, The Assad Brothers και πολλοί άλλοι. Το 2011, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "25" με την δισκογραφική εταιρία Les Productions d'Oz, το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή από 25 τραγούδια γραμμένα από 25 σύγχρονους συνθέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου